Mit főzzek ma vacsira? Túrós-szalonnás palacsintát

nlc | 2014. December 01.
Hajlamosak vagyunk megijedni a palacsintasütéstől, pedig igazából 30 perces művelet az egész, és a család rajongását is elnyerhetjük vele, pláne, ha különlegesen készítjük el.

Metélőhagymás palacsinta túróval, pirított szalonnával

Hozzávalók 4 személyre:

  • 25 dkg liszt
  • kb. 2 dl szódavíz
  • 15 dkg húsos szalonna
  • 2,5 dl tej
  • kb. fél dl a tésztába és a sütéshez olaj
  • 1 db tojás
  • 1 dl tejföl
  • 20 dkg túró
  • csipet só
  • 1 nagy csokor metélőhagyma
Kategóriafőétel
Elkészítési idő40 perc
Nehézségi szintkönnyű

Elkészítés

Készítsünk hagyományos, sós palacsintát a lisztből, a tojásból, a tejből, a szódából és kevés olajból. A metélőhagymát aprítsuk fel, és keverjük a palacsintatésztához. Olajozzunk ki egy tapadásmentes palacsintasütőt, süssük ki a palacsintákat.

A szalonnát vágjuk kockákra, süssük zsírjára. A túrót keverjük el a tejföllel, a szalonnával és a kisült zsírjával, sózzuk, majd töltsük meg a krémmel a palacsintákat.

Exit mobile version