Az ötnapos, négyévente megrendezett szakács és cukrász világbajnokság nagy múltra tekint vissza. Az idén Luxembourg adott otthont a megmérettetésnek.
Magyar Szabolcs nagyon örül az eredménynek. Rengeteget készült a versenyre. “A célom ugyanaz volt, mint négy éve, hogy a legcsillogóbb éremmel térjek haza. A folyamatosan erősödő mezőnyben ez egyáltalán nem volt egyszerű, ezért új technikát kellett alkalmaznom. Az eddig bevált tésztareceptem volt az alap, csak most a színeket nem a tésztába kevertem, hanem festékszóró pisztollyal a munkám felületére fújtam fel. Két hónapig készítettem, és egy 1,2 méter magas, 60 cm széles kompozíció kerekedett ki belőle – mondta el a mesterszakács a baon.hu-nak. – A témája a búza »élete« volt, egészen addig vezettem a történetet, amíg kenyér lesz belőle. A zsűri értékelése szerint a munkám témája és a színek összhatása egyedivé tették a művemet. Kiemelték még az aprólékosan kidolgozott részleteket is.”
Szabolcs felesége a helyszínen, kisfia pedig otthonról szurkolt neki.
A győztes újabb célt tűzött ki maga elé: szeretne elindulni a 2016-os erfurti szakácsolimpián, hogy újabb érmekkel gazdagíthassa a gyűjteményét.