Boros sült csirke
Hozzávalók:
- ízlés szerint só
- 2 fej vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 2 dl száraz fehérbor
- ízlés szerint bors
- 4 darab csirke felsőcomb
- 3-4 evőkanál (teljes kiőrlésű) rétesliszt
Elkészítés
1. A teljes művelet tényleg pofonegyszerű, a megtisztított, lecsöpögtetett húst lisztben megforgatom, sózom, borsozom.
2. Serpenyőben kérget sütök rá, majd jénaiba teszem őket. Mellédarabolom a hagymát, felöntöm borral (lehet még egy pici lisztet beleszórni, így több szaftja lesz), majd bedobom a sütőbe.
3. 170 fokon sütöm, letakarva 25 percig. Majd leszedve a fóliát addig, amíg puha és ropogós nem lesz.
Tipp:
Bár lehet kapni néhány helyen filézett csirkecombot, én magamnak szeretem kicsontozni a húst, így a család egyik részének rajta maradhat a ropogós bőr, akik pedig nem kérik, azoknak leszedem.