Mit főzzek ma vacsira? Indiai pulao rizst

nlc | 2014. December 10.
Indiai ízek, csupa zöldség és fűszer, no meg rizs. Estére szuper vacsorát rittyenthetünk magunknak ezek egyvelegéből.

Indiai pulao rizs

Hozzávalók:

  • 2 kávéskanál só
  • 1 hegyes erős zöldpaprika
  • 10 dkg zöldborsó
  • 1/2 kávéskanál kurkuma
  • 1 mokkáskanál római kömény
  • 1 centi friss, reszelt gyömbér
  • 10 dkg, kis rózsákra szedett karfiol
  • 30 dkg hosszú szemű basmati rizs
  • 2 db, cikkekre vágott citrom
  • 3 darab, apró kockákra vágott paradicsom
  • 8 dl víz
  • 2 evőkanál vaj
  • 10 dkg, apró kockákra vágott sárgarépa
  • 2 darab babérlevél
  • 10 dkg zöldbab
Kategóriavacsora
Elkészítési idő40 perc
Nehézségi szintkönnyű

Elkészítés

Felmelegítjük a vajat, és megpirítjuk benne a zöldpaprikát, a gyömbért és a kurkumát. A paradicsom kivételével hozzáadjuk a zöldségeket, és 4-5 percig pároljuk őket.

Belekeverjük a rizst, forró vízzel felöntjük, majd beletesszük a paradicsomot, a babérlevelet, a római köményt és a sót is. Ha megfőtt, eltávolítjuk a babérleveleket.

Citromcikkekkel díszítve tálaljuk.

Exit mobile version