Mit főzzek ma vacsira? Citromfüves pesztós bármit

nlc | 2014. December 13.
A pesztóban az a zseniális, hogy egy csomó jó ételhez felhasználhatjuk: halakra, csirkékre, tésztára, grillezett zöldségekre, szendvicsekbe is izgalmas lehet a citromfűalapú pesztó.

Citromfüves pesztó

Hozzávalók:

  • tengeri só
  • 3 gerezd fokhagyma
  • frissen őrölt fekete bors
  • 10 dkg friss petrezselyem
  • a felöntéshez olívaolaj
  • 10 dkg reszelt parmezán
  • 1 citrom leve
  • 10 dkg kesudió
  • 20 dkg friss citromfű
Kategóriaelőétel
Elkészítési idő20 perc
Nehézségi szintkönnyű

Elkészítés

1. lépés: A petrezselymet, a citromfüvet, a kesudiót és a fokhagymát tegyük bele a konyhai aprítóba!

2. lépés: Adagoljunk hozzá egy kevéske olívaolajat!

3. lépés: Adjuk hozzá a citromlevet, a sajtot, és indítsuk el pár másodpercre az aprítót!

4. lépés: Tetszés szerint ízesítsük sóval és borssal, ha pedig hígítani szeretnénk az állagán, adjunk hozzá olívaolajat!

5. lépés: Tegyük dunsztosüvegbe, a pesztó tetejét fedjük le még egy kis olívaolajjal, és tegyük be a hűtőbe.

A pesztó a hűtőszekrényben körülbelül egy hétig áll el, aki azonban fagyasztani szeretné, a pesztó elkészítésekor hagyja ki a parmezánt, és azt csak olvasztás után adja a zöld masszához.

Exit mobile version