Gyors és finom: bögrés sütik mandulával és kókusszal

Kis-Varga Judit / Csak a Puffin | 2014. December 14.
Bögrés sütiből soha nem elég! Hoztunk is két egyszerűen, gyorsan elkészíthető finomságot, amivel egy borús decemberi napot is feldobhatunk.

Bögrés kókusztorta

Hozzávalók (mérő: 2 dl-es bögre):

  • fél bögre cukor
  • fél bögre kókuszreszelék
  • 2 tojás
  • fél bögre olvasztott vaj
  • 1 mk. sütőpor
  • 1 bögre búzaliszt

Hozzávalók a tetejére:

  • 1 bögre kókuszchips vagy kókuszreszelék
  • fél bögre főzött citromkrém vagy narancslekvár
Kategóriadesszert
Elkészítési idő50 perc
Nehézségi szintkönnyű

Elkészítés

A tojásokat habosra keverjük a cukorral és az olvasztott vajjal, majd fokozatosan hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet és a kókuszreszeléket. Összedolgozzuk, és egy kivajazott, kilisztezett 18 cm átmérőjű tortaformába egyengetjük.

180 fokos sütőben kb. 20-25 percig sütjük. Ha kész, hűlni hagyjuk.

A kihűlt sütemény tetejét (és ízlés szerint az oldalát is) megkenjük a citromkrémmel/lekvárral és rászórjuk a kókuszchipset/reszeléket.

 

Meggyes-mandulás bögrés süti

Hozzávalók:

  • fél bögre cukor
  • fél bögre szeletelt mandula
  • 1 db narancs reszelt héja
  • fél bögre natúr joghurt
  • 2 bögre búzaliszt
  • 1 teáskanál sütőpor
  • fél bögre étolaj
  • 2 db tojás
  • fél bögre tejföl
  • 2 bögre magozott meggy
Kategóriadesszert
Elkészítési idő50 perc
Nehézségi szintkönnyű

Elkészítés

A tojásokat habosra keverjük a cukorral, majd hozzáadjuk a narancs reszelt héját, a joghurtot és a tejfölt és alaposan kikeverjük. Beleöntjük az olajat is, majd a sütőporral elkevert lisztet is. Összeforgatjuk és sütőpapírral bélelt, kb. 18×24 cm-es sütőformába egyengetjük. A tetejét alaposan megszórjuk lecsepegtetett magozott meggyel és 180 fokos sütőben kb. 20 percig sütjük.

20 perc elteltével megszórjuk a szeletelt mandulával és visszatoljuk még további kb. 15 percre.

Exit mobile version