Mit főzzek ma vacsira? Sült paprikás csirkecsíkokat

nlc | 2014. December 15.
A csirke hálás vacsoraalapanyag, gyorsan elkészül, és ha köret nélkül esszük, a nadrágméretünk sincs tőle veszélyben.

Sütőben sült paprikás csirkecsíkok salsaszósszal és zellerrel

Hozzávalók:

  • panírozáshoz liszt
  • panírozáshoz zsemlemorzsa
  • 5 db, tálaláshoz szárzeller
  • 1 evőkanál fűszerpaprika
  • 80 dkg (filé) csirkemell
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • ízesítéshez őrölt bors
  • 2 db tojás
  • ízesítéshez só
  • 1 üveg csípős salsaszósz
Kategóriafőétel
Elkészítési idő45 perc
Nehézségi szintkönnyű

Elkészítés

A csirkemelleket kisebb, hosszúkás darabokra vágjuk, sózzuk, borsozzuk, bedörzsöljük pirospaprikával. Hagyományos módon bepanírozzuk (lisztbe, tojásba, majd zsemlemorzsába forgatjuk), majd sütőpapírral bélelt sütőlemezre tesszük. Megspricceljük olívaolajjal, és 200 fokos sütőben 30-35 perc alatt készre sütjük. Salsaszószba mártogatva, darabokra vágott rúdzellerrel fogyasztjuk.

Tipp: Fokhagymás tejföllel, barbecue-szósszal is kínálhatjuk.

Exit mobile version