Mit főzzek ma ebédre? Afrikai harcsát fehérborban

nlc | 2014. December 20.
Az afrikai harcsa hazánkban az utóbbi években került nagyobb mennyiségben a piacra. Húsa kemény, könnyen feldolgozható, és akit esetleg zavar a "halíz", az is nyugodtan fogyaszthatja. Szinte minden halétel elkészíthető belőle.

Afrikai harcsa fehérborban

Hozzávalók:

  • 50 g liszt
  • 700 g afrikai harcsafilé
  • 120 g gomba
  • őrölt bors
  • 40 g vaj
  • 1 csomag petrezselyemzöld
  • 1,5 dl száraz fehérbor
  • 50 g zsír
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 50 g vöröshagyma
  • 0,5 dl brandy
Kategóriaebéd
Elkészítési idő50 perc
Nehézségi szintkönnyű

Elkészítés

A halfiléket szeletekre vágjuk, sózzuk, félretesszük, hogy a só átjárja.

A vöröshagymát és a petrezselymet finomra vágjuk, a gombát lereszeljük, a fokhagymát szétzúzzuk. A vajat a liszt felével összegyúrjuk és hűtőbe tesszük.

A halszeleteket lisztbe mártjuk, mindkét oldalát a felhevített zsírban elősütjük, lapos tűzálló tálba vagy tepsibe tesszük.

A sütőzsírban a hagymát üvegesre pirítjuk, hozzáadjuk a gombát, a petrezselymet, a fokhagymát, sózzuk, borsozzuk, felöntjük a borral és a brandyvel. Kiforraljuk, az elősütött halszeletekre öntjük, és lefedve sütőben készre sütjük. A szeleteket óvatosan kivesszük a pároló fűszeres léből, tálra helyezzük és melegen tartjuk.

A levet a vajas liszttel besűrítjük (a forró lébe apró golyókat formázva lassan adagoljuk), közben állandóan keverjük. A besűrített mártással a szeleteket bevonjuk, párolt rizst vagy bármilyen párolt zöldséget adhatunk hozzá.

 

Exit mobile version