Mit főzzek ma vacsira? Orosz hússalátát

nlc | 2014. December 28.
Gyermekkoromat idéző vacsorára készülök, a nagymamám készített előszeretettel orosz hússalátát. Így a mai napon én is nekiveselkedem.

Orosz hússaláta

Elkészítése:

A csemege uborkát és az almát meghámozzuk, majd metéltre vágjuk. Hasonlóan daraboljuk a főtt burgonyát és a sült húst is. A marhanyelvet vékony metéltre, vagy igen apróra vágjuk fel. A tojásszeletelővel felvágott tojásból pár karikát tegyünk félre a díszítéshez. Keverőtálba tesszük a majonéz háromnegyed részét, sózzuk, borsozzuk, mustárral és citromlével ízesítjük, majd óvatosan hozzákeverjük a metéltre vágott anyagokat, illetve a felszeletelt tojást. A salátát megkóstoljuk, ha szükséges, utánaízesítjük, majd jól lehűtjük. Üveg- vagy porcelánedényben tálaljuk, a maradék majonézből borral és a tejszínnel készített tartármártással bevonjuk. Oldalát a tojáskarikákkal és marhanyelvcsíkokkal díszítjük. Amennyiben a marhanyelvet apróra vágtuk, akkor meghintjük vele a hússaláta felületét a petrezselyemzölddel együtt.

Exit mobile version