Mit főzzek ma vacsira? Sajtos-sonkás kenyérpudingot

nlc | 2014. December 29.
Rendkívül egyszerű étel, a jól ismert vaníliás kenyérpuding sós, sonkás változata. Gyorsan elkészül, és alig kell hozzá pár hozzávaló.

Sajtos-sonkás kenyérpuding

Hozzávalók:

Elkészítése:

A kenyérszeleteket megpirítjuk, egy lapos tűzálló tálat kivajazunk. A kivajazott tálba felváltva rakjuk, hogy kissé fedjék egymást, a kenyeret, a sajtot és a sonkát. A tojásokat szétválasztjuk. A sárgáját a tejjel és a tejszínnel elkeverjük, fűszerezzük, hozzáadjuk az apróra vágott metélőhagymát. A fehérjét kemény habbá verjük, és lazán a tejszínes tömeghez keverjük. A masszát a tűzálló tálban lévő szeletekre öntjük, és előmelegített, forró sütőben megsütjük. Forrón, salátával tálaljuk.

Exit mobile version