Mit főzzek ma? Kolbászos zöldséglevest

nlc | 2015. Január 04.
Egy lélekmelengető, gazdag, laktató levest szánunk ma vacsorára. Minden kerülhet bele, ami szem-szájnak ingere.

Kolbászos zöldségleves fűszeresen

Hozzávalók:

Elkészítése:

A kolbászt meleg víz alá tartjuk, mert így a bőre könnyen eltávolítható, ezután vékony szeletekre daraboljuk. A vöröshagymát tisztítás után finomra vágjuk. A paradicsomot pár másodpercre forró vízbe tesszük, héját lehúzzuk és felkockázzuk. A konzervzöldségeket leszűrjük, levüket meghagyjuk és a húsleveshez vagy a kockából készített léhez adjuk. Megfelelő nagyságú lábasban a vajat megolvasztjuk, hozzáadjuk a vöröshagymát, megfonnyasztjuk, beletesszük a szeletelt kolbászt és 10-15 percig együtt pirítjuk. Beletesszük a lecsurgatott zöldségeket, elkeverjük, majd a húslevessel felengedjük – ha szükséges sózzuk –, és fűszerezzük borssal, fűszerkeverékkel, az egészet összeforraljuk.

Exit mobile version