Három szuper sajtos tészta

Nők Lapja Konyha | 2015. Január 05.
Csak egy gyorsan elkészíthető főétel hiányzik? Már nem, mivel hoztunk néhány jól variálható, laktató sajtos tésztát.

Morzsás, sajtszószos spagetti

Négy szuper sajtos tészta

Hozzávalók 4 személyre:
40 dkg spagetti
1 száraz zsemle
2 ek. vaj
15 dkg cheddar sajt
10 dkg camembert
3 ek. reszelt parmezán
4 dl főzőtejszín
só, frissen őrölt bors
1 ek. dijoni mustár
1 csokor petrezselyem, aprítva

Elkészítés:

1. A tésztát lobogó, sós vízben főzzük fogkeményre (al dente). A zsemlét konyhai aprítóval daráljuk morzsásra vagy vágjuk nagyon apró kockákra, majd egy serpenyőben 1 evőkanál vajon pirítsuk aranysárgára, tegyük félre.
2. Egy lábasba tegyük a maradék vajat, keverjük hozzá a sajtokat, és amikor felolvadtak, öntsük hozzá a tejszínt. Ízesítsük sóval, borssal, mustárral, majd főzzük sűrűre.
3. Ha túl sűrűnek találjuk, a tészta vízével hígítsunk rajta, majd forgassuk össze a spagettivel. A zsemlemorzsával és aprított petrezselyemmel megszórva tálaljuk.

Kecskesajtos, lazacos, spenótos penne

Hozzávalók 4 személyre:
40 dkg penne
1 tk. vaj
10 dkg krémes kecskesajt
3 dl főzőtejszín
30 dkg lazacfilé
10 dkg spenótlevél
2-3 ek. dió
só, frissen őrölt bors

Elkészítés:

1. A tésztát lobogó, sós vízben főzzük fogkeményre (al dente). Egy kis lábasban olvasszuk össze a vajat a kecskesajttal, majd öntsük fel a tejszínnel. Adjuk hozzá a kis darabokra vágott lazacot, a feldarabolt spenótot, és pár perc alatt főzzük össze, sózzuk, borsozzuk.
2. A tésztát óvatosan forgassuk össze a lazacos sajtmártással, és tálaláskor szórjuk meg az előzőleg száraz serpenyőben megpirított dióval.

Sütőtökös tészta kéksajt-szósszal

Hozzávalók 4 személyre:
40 dkg farfalle tészta (masnitészta)
3 dl főzőtejszín
10 dkg kék sajt
4 ek. darált dió
só, bors, reszelt szerecsendió
20 dkg sült sütőtök

Elkészítés:

1. A tésztát főzzük ki lobogó, sós vízben. Egy lábasban melegítsük fel a tejszínt, adjuk hozzá a sajtot, a darált diót, főzzük össze.
2. Sóval, borssal és kevés reszelt szerecsendióval fűszerezzük. Keverjük hozzá a felkockázott sütőtököt, majd a szószt óvatosan forgassuk össze a leszűrt tésztával. Azonnal tálaljuk.

A receptek a Nők Lapja Konyha december-januári számában jelentek meg. Még több érdekesség a tartalomból:

Melengető téli vacsorák
Téli vitaminbombák
Gazdag raguk a hideg napokra
Készítsünk házi hot dogot és hamburgert!
Szeretjük a krumplit!
Variációk fűszeres sült krumplira

Exit mobile version