Mit főzzek ma vacsira? Sajtkrémet sós mogyoróval, pirított kenyéren

nlc | 2015. Január 10.
A pirítós kenyérre kent mindenféle sós kencéket kifejezetten szeretjük vacsorára. Most egy ínyencséget hoztunk márványsajttal és sós mogyoróval.

Sajtkrém sós mogyoróval

Hozzávalók:

A márványsajtot lereszeljük, és keverőtálba tesszük, ha sajtkrémet használunk, azt tesszük a tálba. A vajat felolvasztjuk, és kihűlve a sajthoz adjuk, majd beletesszük a durvára darált mogyorót, a cukrot, a zúzott fokhagymát és a tejfölt, végül habverővel erőteljesen összedolgozzuk és hűtőszekrénybe tesszük.

Tálaláskor a tálon kúp alakúra formázzuk, díszítjük paradicsommal és mogyoróval. Frissen pirított zsemle vagy kenyérszelet és könnyű vörösbor illik hozzá.

Exit mobile version