Sziasztok! Réka vagyok és vaníliáskarika-függő. A nagyi tehet róla! Valahányszor látogatóba mentünk hozzá, mindig leemelt egy doboz kekszet a szekrény tetejéről. Öcsémnél és nálam tökéletesen kialakult a pavlovi reflex, mert amint megláttuk a nagymamát, már fordult is a fejünk a szekrény irányába, és találgattuk, mi lehet a tetején. Három opció lehetett (vagy a hetvenes évek bolti kínálata volt ennyire szűkös, vagy egyszerűen csak a nagyi ezeket választotta): macis mézes, pilóta, vagy a “van karika”. Én ez utóbbinak örültem legjobban.
Egy nap nagy bajba kerültem, mert elkapott a falási roham, és semmi másra nem tudtam gondolni csak az édes, omlós vaníliás karikára a csokis talpacskával, na meg egy bögre tejre. Mert ugye a kettő összetartozik. Viszont nem volt otthon egy darab karika sem, így jött az ötlet, hogy én magam készítem el.
Hozzávalók
karikához:
- 35 dkg finomliszt
- 5 dkg kukoricaliszt
- 25 dkg vaj
- 20 dkg porcukor
- 1 csipet só
- 2 tojás sárgája
- 1 tk. sütőpor
- 1 vaníliarúd
- 1 citrom reszelt héja
csokis talphoz:
- 20 dkg étcsoki
- pici vaj, pici tej (kb. 2 ek.)
Hogyan készül? Tudd meg a Miles & Meals blogról!