Mit főzzek ma vacsira? Túróropogóst

nlc | 2015. Január 12.
Akár köretként, akár önálló ételként is ehető, vacsorára inkább csak magában fogyasztanánk.

Hozzávalók:

Elkészítés:

A burgonyát héjában megfőzzük, meghámozzuk, és még melegen burgonyanyomón áttörjük. A túrót lereszeljük, vagy áttörjük. Ha a burgonya kihűlt, hozzáadjuk a túrót, és megsózzuk.

A vajat felolvasztjuk (de nem hevítjük), összekeverjük a szerecsendióval és a tojások sárgájával, majd a burgonyás túróhoz keverjük, az egészet jól összedolgozzuk. Lisztezett gyúrótáblán 1,5 cm vastag és 6 cm hosszú hengereket formázunk, zsemlemorzsában megforgatjuk, és előmelegített olajban megsütjük, mint a bundázott húsokat, figyelve arra, hogy az olaj ne legyen nagyon forró, mert a morzsa megég.

Exit mobile version