Mit főzzek ma vacsira? Zöldséglevest garnélarákkal

nlc | 2015. Január 13.
Egy melengető, gazdag levesnél nincs is jobb a hideg, szürke téli estéken. Jó sok zöldséggel és egy különleges levesbetéttel megbolondítva lesz ínyencség belőle.

Zöldségleves garnélarákkal

Hozzávalók:

Elkészítés:

A répákat és a burgonyákat kis kockákra vágjuk. A karfiolt rózsáira szedjük. A zöldbabot felaprítjuk. A retket felkarikázzuk. Minden előkészített zöldséget és a zöldborsót 5 dl vízzel lábasba teszünk, Delikát Extrával és borssal ízesítünk. Felforraljuk, majd kis lángon 20 percig főzzük. Közben a spenótot megmossuk, megtisztítjuk, és apróra vágjuk. Serpenyőben 5 percig pároljuk, majd 3 evőkanál főzőlét adunk hozzá. A vajban világosra pirítjuk a lisztet, a tejjel felöntjük, majd a maradék főzőlét is hozzáadjuk. Felforraljuk, a zöldségekhez öntjük, és összeforraljuk. Újra felforraljuk. Levesestálba tesszük a tojássárgáját, a tejszínt, a rákokat, a kaprot, majd gyorsan keverve ráöntjük a kész zöldséglevest. Tálkákban, kaporral megszórva, forrón tálaljuk.

Exit mobile version