Mit főzzek ma vacsira? Sárgarépalevest joghurttal

nlc | 2015. Január 15.
Aranybarnára pirított szezámmaggal a krémes sárgarépaleves szívet melengető vacsora lesz.

Sárgarépaleves joghurttal

Hozzávalók:

  • 4 csomó friss sárgarépa
  • 1/2 dl olívaolaj
  • 5 dl natúr joghurt
  • 1 db zöldségleves kocka vagy fél liter zöldség alaplé
  • 60 g szezámmag
  • fehérbors
Kategórialeves
Elkészítési idő40 perc
Nehézségi szintkönnyű

Elkészítés

A sárgarépát megtisztítjuk és finomra reszeljük, a leveskockát fél liter vízben feloldjuk. A répát forró olajon közepes tűzön megfuttatjuk, felöntjük a zöldséglevessel, majd ízesítjük sóval, borssal és jól felforraljuk, végül a tűzről levéve hűtjük, hozzákeverjük a joghurtot, és 5 percig gyenge tűzön főzzük.

Közben a szezámmagot egy teflonserpenyőben zsiradék nélkül aranyszínűre pirítjuk.

Tálaláskor a finomra vágott sárgarépazöldet és a pirított szezámmagot külön edényben adjuk a leves mellé, és ki-ki ízlése szerint vesz belőle.

 

Exit mobile version