Halsaláta metélőhagymával
Hozzávalók:
- só
- 2 tojás
- 30 g vaj
- 100 g trappista sajt
- 250 g szálkamentes halfilé
Hozzávalók az öntethez:
- só
- 0,5 dl tejszín
- citrom leve
- 70 g majonéz
- őrölt fehérbors
- 1 csomó metélőhagyma
Elkészítés
A halat kevés sózott vízben megpároljuk, levében kihűtjük, a léből kivéve kisebb darabokra törjük.
A sajtot lereszeljük, hozzáadjuk a két nyers tojást, felverjük. Serpenyőben a vaj felét felolvasztjuk, a sajtos tojás felét beleöntjük, és omlettet sütünk belőle. Megismételjük a másik felével is, és kihűtjük, majd metéltre vágjuk.
A majonézhez hozzáadjuk a tejszínt, a citromlevet, a finomra vágott metélőhagymát, sózzuk, borsozzuk, és az egészet simára keverjük. A darabokra tört halat, a metéltre vágott omlettet keverőtálba tesszük, ráöntjük az öntetet, és lazán összekeverjük.
Fogyasztásig hűtőszekrényben tartjuk.