Mit főzzek ma ebédre? Tejfölös-gombás rostélyost

nlc | 2015. Január 17.
A magyar konyha szerelmeseinek való a mai ebéd, a rostélyos olyan étel, ami minden étterem étlapján megtalálható. Készítsük el tejfölösen és gombásan ma ebédre.

Tejfölös-gombás rostélyos

Hozzávalók:

A rostélyosszeleteket kiveregetjük, széleit bevagdossuk, sózzuk, borsozzuk és a felhevített olajban mindkét oldalát megsütjük. Az olajból kivéve lábasba tesszük. A visszamaradó olajban a finomra vágott vöröshagymát megpirítjuk, felengedjük vízzel (kb. 1 dl), sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a fehérbort, és az egészet a húsra öntve lefedjük, és lassú forralással majdnem puhára pároljuk. Amíg a hús készül, megtisztítjuk, szeletekre vágjuk, zsiradékban lepirítjuk, sózzuk a gombát. Elkészítjük a habarást, a gombás húst besűrítjük, átforraljuk, és tálaláskor tejföllel és a finomra vágott zöldpetrezselyemmel díszítve sós burgonyával, párolt rizzsel vagy burgonyakrokettel tálaljuk.

Exit mobile version