Mit főzzek ma ebédre? Pusztapörköltet

nlc | 2015. Január 18.
Ma sem a reformkonyha oltárán áldozunk, úgyhogy pörkölt és krumpli lesz vasárnap ebédnre.

Pusztapörkölt

Hozzávalók:

A megmosott húst 1,5 x 1,5 cm-es kockára, a megtisztított vöröshagymát finomra vágjuk, a fokhagymát péppé zúzzuk. A felolvasztott zsírban a vöröshagymát megfonnyasztjuk, a tűzről levéve hozzáadjuk a fokhagymát és a köménymagot, a fűszerpaprikát, elkeverjük, és kevés vízzel vagy csontlével felengedjük, és a tűzre visszahelyezve ismét zsírjára pirítjuk. Hozzáadjuk a kockára vágott húst, sózzuk, és kevés folyadékot hozzáadva fedő alatt majdnem puhára pároljuk. Ekkor hozzáadjuk a cikkekre vágott burgonyát, a szeletekre vágott zöldpaprikát és paradicsomot, és készre pároljuk. Ha szükséges, a folyadékot pótoljuk, utána ízesítjük. Tálaláskor a tetejére karikára vágott zöldpaprikát teszünk. Friss salátát és apróra vágott erős paprikát adhatunk hozzá. Ha csípősen szeretjük az ételeket, az erős paprikát bele is főzhetjük.

Exit mobile version