Olasz rizssaláta
Hozzávalók:
- 1 nagy bögre rizs
- ½ kg borsó (friss vagy mirelit)
- 20 szem olívabogyó
- 2-3 ek. olívaolaj
- 2 ek. balzsamecet
- 40 dkg vegyesgomba-konzerv
- só
- 1 bő tk. oregánó
- 2-3 csirkecomb
Elkészítés:
A csirkecombokat kifilézem, kockákra vágom, sóval kicsit bedörzsölöm, majd serpenyőben, egy kevés olajon megsütöm. A rizst olajon kifehérítem, picit sózom, kétszeres mennyiségű vízben megpárolom. A borsót enyhén sós, picit cukros vízben megfőzöm.
Amikor kész a rizs, egy nagy tálba teszem, és hagyom hűlni. A megfőtt zöldséget leszűröm, a rizshez adom. Ha kész, akkor összekeverem a rizzsel, hozzáadom a gombát, a karikákra vágott olívabogyót (lehet kapni szeletelt olívát is!), fűszerezem, ráöntöm az ecetet, az olajat, alaposan elkeverem, és hagyom egy kicsit állni, hogy összeérjenek az ízek. Végezetül hozzáadom a pirított csirkedarabokat.
Magában vagy köretként grillhúsokhoz, sült csirkéhez tökéletes.