Gyors vacsora: fűszeres burgonyasaláta

nlc | 2015. Január 28.
Ebben az ételben nem is a krumpli a lényeges, hanem a rengeteg fűszer, amitől igazán ínyenc vacsorává válik egy ilyen egyszerű étel.

Fűszeres burgonyasaláta

Hozzávalók:

  • 1 kiskanál cukor
  • 3 kiskanál őrölt kömény
  • egy citrom leve
  • fél kiskanál kurkuma
  • fél kiskanál őrölt fahéj
  • 1 kg új- burgonya
  • 1 kiskanál őrölt koriander
  • 1 kiskanál paprika
  • friss bazsalikom
  • 1 evőkanál + 0,5 dl olívaolaj
  • friss petrezselyem
  • bors
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 kiskanál csípős paprikakrém vagy chilikrém
Kategóriavacsora
Elkészítési idő30 perc
Nehézségi szintkönnyű

Elkészítés

A burgonyát tisztítás után főzd meg. Egy serpenyőben egy evőkanál olajon pirítsd meg az apróra vágott hagymát, fokhagymát és a rászórt őrölt fűszereket. Kevergesd fakanállal, majd add hozzá a paprikaőrleményt, az újburgonyát, az apróra vágott friss fűszereket.

Készítsd el hozzá az öntetet: a cukrot, a csipetnyi borsot, csiliszószt keverd össze a citrom levével és az olívaolajjal. Lehűtve tálalható.

Tipp:
A paprika helyett az Erős Pista vagy az édesebb Piros Arany is megfelel.

Exit mobile version