Gyors vacsora: spenótos túróval töltött csőtészta

nlc | 2015. Január 29.
A túró nem csak csuszába vagy gombócba való. Remekül megállja a helyét tésztával társítva, szárnyashússal rétegezve, vagy töltelékként, de még levesbetétként is!

Spenótos túróval töltött csőtészta

Hozzávalók:

  • 1,5 dl paradicsomszósz
  • 100 g felszeletelt mozzarella
  • 200 g spenótlevél
  • szerecsendió
  • oregánó
  • bors
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 fej vöröshagyma
  • 150 g túró
  • 12 db canelloni cső tészta
Kategóriavacsora
Elkészítési idő60 perc
Nehézségi szintközepes

Elkészítés

Az apróra vágott hagymát kevés olajon párold meg, dobd hozzá a fokhagymát és add hozzá a spenótot. Fűszerezd sóval, borssal, szerecsendióval. Amikor megpárolódott, keverd össze túróval és egy egész tojással. A canelloni óriáscsőtésztákat töltsd meg a túrós-spenótos masszával, és fektesd szorosan egymás mellé egy hőálló jénai tálba, és locsold meg paradicsomszósszal.

A paradicsomszószt fűszerezd csipetnyi sóval, borssal, oregánóval, és így kend a tésztákra. Önts alá fél deci vegetával ízesített vizet, és lefedve, a sütőbe téve kezdd el párolni. Húszperces sütés után fedd be a tésztát a mozzarellaszeletekkel, és süsd addig, amíg a sajt rápirul.

Tipp:
A canelloni csőtészta sós palacsintával is helyettesíthető. Ebben az esetben a palacsintát ki kell sütni, és a spenótos-túrós töltelékkel megkenni. Tekerd fel, fektesd szorosan egymás mellé elhelyezve egy tálba téve, és kend meg paradicsomszósszal. Borítsd be a sajtszeletekkel, és süsd húsz percig.

A tésztát helyettesítheted lasagnelapokkal is, csak akkor a tésztát forrásban levő vízben 4-5 percnyi főzéssel puhítani kell

Exit mobile version