Pulykafajitas
Hozzávalók 2 személyre:
- 30 dkg pulykamell
- 4 evőkanál olívaolaj
- 1 evőkanál citromlé
- 1 fej fokhagyma – összezúzva
- 1 közepes sárga kaliforniai paprika
- 1 közepes zöld kaliforniai paprika
- 1 nagyobb fej hagyma
- 1 csomag 8 darabos tortilla
- 1 üveg salsaszósz (készen kapható)
- 1 doboz tejföl
- só, bors, 1/2 evőkanál csilipor
Egy nagyobb tálban keverjünk össze 2 evőkanál olívaolajat, citromlevet, az összezúzott fokhagymát, 2 kávéskanál sót és a csiliport. Vágjunk másfél centi vastag pulykamellcsíkokat, és forgassuk meg a fűszeres pácban, majd tegyük a hűtőszekrénybe egy negyedórára. Eközben vágjuk szeletekre a hagymát és a paprikákat, majd 1 evőkanál olívaolajon dinszteljük meg és tegyük félre. A pulykamellcsíkokat pirítsuk meg, közben egy teflonserpenyőben melegítsük fel a tortillalapokat. Kenjük meg őket 1 kis kanál tejföllel, 1 nagyobb kanál salsaszósszal, és tegyünk bele a dinsztelt hagymából, paprikából és a pulykamellből. Végül csavarjuk fel a kész tekercseket, majd vágjuk őket félbe. Ha aznapi kalóriaadagunk még megengedi, mártogatónak adhatunk hozzá egy kis tejfölt és/vagy salsaszószt.
Tipp: Készítés közben nem éreztük elég karakteresnek a húst, ezért még tettünk hozzá egy készen kapható fajita-fűszerkeverékből is, de aki nem bírja annyira a csípőset, maradjon inkább a szelídebb változatnál.