A legegyszerűbb sült csirke, citrommal bolondítva

cafeblog/atetovaltlany konyhaja | 2015. Február 06.
Citrom és csirke – verhetetlen párosítás

A nagyoktól nem szégyen tanulni – írja bloggerünk, aki a következő ötletet Gabojszától leste el.

Ha tehetitek, a citromos csirkéhez Meyer-citromot használjatok! Bár ezen a néven nem ismerik a zöldségesek, sőt nem is tudják, hogy éppen a legjobb minőségű citromot árulják. Így ismeritek fel: szinte nincs is csücske, kézbe véve érezhető, hogy vékony, sima a héja, és rengeteg leve van. Persze akármilyen  citrom használható, sőt, akár narancsot is nyugodtan belecsempészhettek, ártani nem fog.

Hozzávalók 4 főre:
4 egész csirkecomb
1 dl olívaolaj
1 dl száraz fehérbor
1,5-2 citrom leve (mérettől függően)
2 citrom
2 tk. mustár
4 gerezd fokhagyma
Pár kakukkfűágacska
Só, bors

 Az elkészítéshez kattints a Tetovált lány konyhájára!

Exit mobile version