Gyors ebéd: marharagu petrezselymes gombóccal

nlc | 2015. Február 08.
A zamatos egytálételek egy egyszerű sütőtálban elkészítve a háziasszonyok igaz barátai. Gyorsan összedobhatók, kiadósak, és nagyon finomak!

Marharagu petrezselymes gombóccal

Hozzávalók:

A petrezselymes gombóchoz:

Melegítsük elő a sütőt 180, a légkeveréses sütőt 160 fokra. Forgassuk bele a marhahúst a lisztbe, majd rázzuk le a felesleget. Az olaj felét melegítsük fel egy fazékban, adagonként süssük meg benne a marhahúst aranybarnára. Melegítsük fel a maradék olajat is, dobjuk rá a hagymát, a fokhagymát és a sárgarépát. Állandó keverés mellett addig főzzük, amíg a zöldségek megpuhulnak. Adjuk hozzá a bort, és addig főzzük, amíg a lé háromnegyede elpárolog. A marhahúst tegyük vissza a fazékba, adjuk hozzá a paradicsompürét és a levest, utána forraljuk fel. Fedjük le, tegyük a sütőbe egy és háromnegyed órára.

Amíg sül a hús, készítsük el a petrezselymes gombócot. A petrezselymes gombóc elkészítéséhez a lisztet szórjuk egy közepes tálba, majd morzsoljuk bele a vajat. Keverjük hozzá a tojást, a sajtot, a petrezselymet, a paradicsomot, és annyi tejet, hogy könnyű, ragacsos tésztát kapjunk.

Vegyük ki sütőből a húst. Egy evőkanálnyi gombóchalmot rakjunk a ragu tetejére, egymástól kb. 2 cm-es távolságban. Süssük fedő nélkül tovább kb. 20 percig, amíg a gombócok megpirulnak. Ízlés szerint vinaigrette mártással meglocsolt, vegyes zöldsalátával tálaljuk.

Exit mobile version