Könnyű és gyors: kuglóf mascarponekrémmel

cafeblog/gastrobertollini | 2015. Február 10.
Csak ránézünk, és már hízunk is 5 kilót: kandírozott gyümölccsel felturbózott kuglóf, mascarponehalmokkal a tetején.

Gondolom, már sokan kaptatok kuglóf sütőformát ajándékba – véli bloggerünk.

Most itt az ideje, hogy elővegyétek, mert ennél könnyebb és gyorsabb kuglófreceptet biztos nem találtok! Üssétek fel a tojásokat, zúgjon fel a habverő motorja, és melegedjen az sütő, mert ma mindenki kuglófot fog enni!

 

Kuglóf mascarponekrémmel

Hozzávalók a kuglófhoz:

  • 4 db tojás
  • 10 dkg kandírozott vegyes gyümölcs
  • 20 dkg porcukor
  • 2 ek kakaópor
  • 1 dl napraforgóolaj
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 2 tk sütőpor
  • 10 dkg kandírozott citrom
  • 1 dl meleg (a legmelegebb, ami a csapból kijön) víz
  • 20 dkg rétesliszt

Hozzávalók a díszítéshez:

  • 4 dkg porcukor
  • 250 g mascarpone
  • a maradék kandírozott gyümölcs
Kategóriadesszert
Elkészítési idő70 perc
Nehézségi szintkönnyű

Elkészítés

Az elkészítés: menetéhez kattints a GastRobertollini blogra!

Exit mobile version