Gyors ebéd: sertéskaraj aszalt barackkal

nlc | 2015. Február 15.
A különleges összetevő a mai gyors ebédünkben még csak nem is aszalt barack lesz – bár kétségtelenül önmagában is elég pikáns –, hanem az a két deci fehér muskotály, amiben megpároljuk.

Gyors ebéd: sertéskaraj aszalt barackkal

Hozzávalók 4 személyre:

A hagymát félkarikára, a barackot csíkokra vágjuk. Egy serpenyőben a vaj felét ugyanannyi olajjal felmelegítjük, rátesszük a hagymát és a koriandermagot. Kissé megpároljuk, de csak annyira, hogy a hagyma ne barnuljon meg. Felöntjük a borral és az alaplével. Beletesszük a csíkozott sárgabarackot, és fedővel lefedve 10 percig főzzük. Lehúzzuk a tűzről, és a maradék hideg vajat kockánként hozzáadva elkeverjük benne.

A karajszeletek mindkét felét enyhén besózzuk, és kevés zsiradékon mindkét felét megsütjük. A hússzeleteket tálba tesszük, és a tetejére halmozzuk a hagymás-barackos ragut. Pirított burgonyával vagy burgonyapürével tálaljuk.

Még több gyors ebéd:

Exit mobile version