Gyors vacsora: kék sajtos tésztasült póréhagymával

nlc | 2015. Február 23.
A kék sajt különleges ízvilágot ad az amúgy végtelenül egyszerű gyors vacsorának. Kesernyés ízét nem mindenki kedveli önmagában, de így, összesütve a tésztával tökéletes ízharmóniában lehet részünk.

Kéksajtos tésztasült póréhagymával

Hozzávalók:

Elkészítés:

Készítsünk besamelmártást: olvasszuk fel a vajat, adjuk hozzá a lisztet, és 2 percig folyamatosan keverve főzzük. Öntsük hozzá a tejet, majd adjuk hozzá a felkockázott sajtot. Főzzük a mártást, míg besűrűsödik, és elolvad a sajt. Lobogó,sós vízben főzzük ki a tésztát, majd szűrjük le. A póréhagymát vékonyan karikázzuk fel. A kihűlt mártáshoz keverjük a tojássárgákat, a fehérjét verjük fel habnak, majd óvatosan keverjük hozzá a krémhez, az egészet pedig keverjük el a tésztával és a póréhagymával.

Kivajazott tűzálló tálban, 180 fokra előmelegített sütőben 25 percig süssük.

Még több gyors vacsora:

Exit mobile version