Gasztro

Gyors vacsora: húsos, rántott palacsinta

A hétvégéről maradt pörkölttel nem is történhet jobb dolog, mint hogy palacsintába töltjük és kirántjuk. Nem azt mondom, hogy egészséges vacsora lesz, de az biztos, hogy mind a tíz ujjunkat megnyaljuk utána.

Húsos, rántott palacsinta

Hozzávalók:

  • 1 dl tejföl
  • bors
  • 8 db sós palacsinta
  • 300 g sertéspörkölt, vagy bármilyen sült hús

A bundázáshoz:

  • 50 g liszt
  • 2 db tojás
  • a sütéshez 3 dl étolaj
  • 200 g zsemlemorzsa
Kategóriavacsora
Elkészítési idő40 perc
Nehézségi szintközepes

Elkészítés

A húsfélét nagyon apróra összevágjuk vagy ledaráljuk, a tejfellel és a fűszerekkel összekeverjük. A palacsintákat megtöltjük úgy, hogy középre kis halmokat rakunk, eligazítjuk, és téglalap alakúra hajtogatjuk. Először lisztbe, majd felvert tojásba, végül zsemlemorzsába megforgatva bundázzuk. Bő, forró olajban mindkét oldalát pirosra sütjük, idénysalátát adhatunk mellé.

Még több gyors vacsora:

Hogyan készül a palacsinta alaptészta?

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top

Szeretnél értesítést kapni?

Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.

A hét legizgalmasabb cikkei!
Friss sztárhírek itthonról és külföldről
Tudd meg, mit mond a horoszkópod!
Regisztráció

Elfelejtett jelszavad helyett könnyen tudsz új jelszót megadni, ehhez az alábbi lépéseket kell csak követned:

  1. Add meg az alábbi beviteli mezőben az e-mail címed vagy felhasználóneved
  2. A hozzád tartozó címre kiküldünk egy levelet a jelszócseréhez. Ellenőrizd a SPAM mappádat is, ha nem látod pár percen belül a levelet a beérkezettek között.
  3. A levélben kapott linket 24 órán belül lekattintva eljutsz egy felületre, ahol megadhatod az új jelszavad
  4. Jelentkezz be a friss jelszóval

Fiókod törléséhez add meg a jelszavadat:

Itt tudod a jelszavadat megváltoztatni:

Új jelszó mentése