Régimódi almás linzer bögrésen

cafeblog/rupanerkonyha | 2015. Február 26.
Puha, omlós tészta fűszeres, almás töltelékkel, no meg egy jó adag porcukorral, hogy még édesebb legyen a napunk tőle. Kell ennél több?

A mérce a szokásos 2,5 dl-es bögre 

Hozzávalók:

– három és fél bögre liszt
– 1 púpos bögre cukor
– 2 tojás sárgája
– 2 jó púpos ek. szoba-hőmérsékletű zsír
– 1 kis doboz tejföl
– 1 csipet só
– 1 csomag vaníliás cukor
– 1 csomag sütőpor

A töltelékhez:

– 10 db alma lereszelve
– 1 teáskanál fahéj
– 5 evőkanál cukor

+ 1 tojás felverve a kenéshez

Az elkészítésről a Rupáner-konyha blogon olvashatsz!

Exit mobile version