Gyors vacsora: kelkáposzta zöldségekkel

nlc | 2015. Február 26.
Egy könnyű és gyors vacsora, amiben csupa zöldség vár ránk, némi rizzsel dúsítva. Ha vadrizst használunk hozzá inkább, akkor pedig abszolút alakbarát vacsoránk lesz.

Kelkáposzta zöldségekkel

Hozzávalók:

  • 1 db cukkini
  • fehérbors
  • 1 nagy fej kelkáposzta
  • 1 piros kaliforniai paprika
  • szerecsendió
  • 3 szál újhagyma
  • 40 dkg főtt rizs
  • olívaolaj
  • 2 dl tejföl
  • 15 dkg reszelt sajt
Kategóriavacsora
Elkészítési idő50 perc
Nehézségi szintkönnyű

Elkészítés

A kelkáposztaleveleket sós, szódabikarbónás vízben leforrázzuk, jeges vízben gyorsan lehűtjük, majd lecsepegtetjük. A paprikát és a cukkinit apró kockára vágjuk, és kevés olajon elkezdjük pirítani. 5-6 perc után hozzáadjuk a karikára vágott újhagymát, és még 3 percig pirítjuk. Ízesítjük sóval, frissen őrölt fehér borssal, valamint szerecsendióval. A rizshez hozzákeverjük a zöldségeket, a tejfölt és reszelt sajtot. A kelkáposztaleveleket rétegezve lerakjuk a rizses töltelékkel, és forró sütőben 25-30 perc alatt összesütjük.

Még több gyors vacsora:

Exit mobile version