Gyors vacsora: szalonnás-káposztás tészta

nlc | 2015. Február 27.
A káposztás tészta teljesen új megvilágításba kerül, ha így készítjük el, szalonnásan és savanyú káposztával. Ez már rég túl van az iskolai menzán megismert unalmas recepten.

Szalonnás-káposztás tészta

Hozzávalók 4 személyre:

  • bors
  • 25 dkg húsos füstölt szalonna
  • 40 dkg vecsési savanyú káposzta
  • 40 dkg fodros nagykocka tészta
Kategóriavacsora
Elkészítési idő30 perc
Nehézségi szintkönnyű

Elkészítés

Vágjuk apró kockákra a szalonnát, süssük zsírjára. Szedjük ki a szalonnakockákat a kisült zsírból, tegyük félre. Aprítsunk néhány vágásnyit a káposztán, pirítsuk meg lassú tűzön, a kisült zsíron. Itt-ott oda is kaphat.

Ha kész, tegyük vissza a szalonnát, borsozzuk. (Sózni talán nem is szükséges, a szalonna miatt.) Főzzük ki a tésztát, szűrjük le, és keverjük el a káposztával.

Exit mobile version