Gyors ebéd: tejfölös-fokhagymás csirke

nlc | 2015. Március 07.
A szombati gyors ebédet most valóban csupán félóra elkészíteni, és még sikerünk is lesz az ebédlőasztalnál a gyerekek és felnőttek körében is.

Tejfölös-fokhagymás csirke

Hozzávalók:

  • 1 nagy doboz 20%-os tejföl
  • 1 zacskó (200 g) fagyasztott, kockázott vöröshagyma
  • 1 kis doboz fagyasztott, aprított fokhagyma
  • bors
  • olívaolaj
  • egy kisebb egész, csontozott csirkemell
  • 1 zacskó előfőzött rizs
  • egy kis doboz fagyasztott olasz zöldfűszer keverék
Kategóriaebéd
Elkészítési idő30 perc
Nehézségi szintkönnyű

Elkészítés

Egy közepes méretű edényben megmelegítjük az olajat és rádobjuk a hagymát. A csirkét felkockázzuk, és amikor a hagyma megpárolódott, hozzáadjuk a csirkét meg a fokhagymát. Megpirítjuk a csirkét, megszórjuk a fűszerrel. Hozzáöntjük a tejfölt, jól megkavarjuk és egyszer megforraljuk.

A végén az ízeket sóval és borssal egyensúlyba hozzuk. Közben egy másik edényben forró vízben készre főzzük a rizst (kb. 10 perc). 

Még több gyors ebéd:

Exit mobile version