Gyors vacsora: csináld magad halrudacskák

nlc | 2015. Március 24.
A halrudacska minden gyerek kedvence. Legalábbis a legtöbben tényleg odavannak érte. A bolti helyett inkább készítsük el mi magunk vacsorára.

Halrudacskák

Hozzávalók:

Először vágjuk kis csíkokra a halfilét, nagyjából háromdekás darabokra, majd öblítsük le, és papírtörlővel szárítsuk meg. Keverjük össze a lisztet a sóval, és vegyük külön az egynegyedét, ez lesz a panír első fázisa, a többi részét pedig keverjük össze a kukoricadarával, a fűszerkeverékkel, és adjuk hozzá a citromhéjat és a petrezselymet. Egy harmadik panírozótálba üssük bele a tojásokat. Kezdjük el panírozni a halakat, először a sós lisztbe, aztán a tojásba, és harmadjára a kukoricadarás lisztbe mártsuk be őket, és a végén finoman nyomogassuk rájuk a panírt.

Ebben az állapotban le is fagyaszthatjuk a halakat, mert frissen kisütve a legfinomabbak. Ha több adagot készítünk, akkor legközelebb könnyen összeüthetünk egy-egy gyors vacsorát. Tároljuk az adagokat zárható műanyag tasakban, így három hónapig eláll, és csak sütés előtt olvasszuk ki őket. Ha szeretnénk, sütőben is elkészíthetjük olajozott sütőpapíron, csak fordítsuk át őket a kis olajban, hogy mindkét felükre jusson, és süssük őket 10-15 percig 200 fokon.

Még több gyors vacsora:

Exit mobile version