Gyors vacsora: fasírt retektzatzikivel és pitával

nlc | 2015. Március 31.
Görögösen, frissen és fitten ehetünk ma vacsorát, olyat, ami után jóllakottan, mégis egészségesen dőlhetünk hátra.

Fasírt retektzatzikivel és pitával

Hozzávalók 4 személyre:

A retektzatzikihez:

Elkészítés:

A darált húst keverőtálba helyezzük, hozzáadjuk a tojást, a sót, borsot, fűszerpaprikát. A vöröshagymát finomra vágjuk, kevés olajon lepirítjuk, majd azt is hozzáadjuk a darált húshoz. Jól összekeverjük, végül a vágott petrezselymet is hozzáadjuk. Pogácsákat formázunk, és serpenyőben kevés olajon kisütjük.

A retket megmossuk, lereszeljük, besózva kicsit állni hagyjuk. Amikor a levét kiengedte, kicsavarjuk, és keverőtálba helyezzük. Hozzáadjuk a zúzott fokhagymát és a joghurtot. Jól összekeverjük, szükség esetén sózzuk, beletesszük a finomra vágott kaprot. A fasírtot a tzatzikivel és pitával tálaljuk.

Még több gyors vacsora:

Exit mobile version