Gasztro

Gyors vacsora: marinált feta sajt

A pácolt feta sajt önmagában, pirítóssal fantasztikus vacsora, ráadásul ha úgy készítjük, ahogy a recept írja, akár hetekig is tárolhatjuk a hűtőben. Így több vacsorát üthetünk egy csapásra.

Marinált fetasajt

Hozzávalók:

  • 20 dkg feta sajt
  • 2-3 friss rozmaringág
  • 2 gerezd fokhagyma
  • ízlés szerint szárított erős paprika
  • színes bors
  • 1 dl olívaolaj
  • 1 dl napraforgóolaj

Elkészítés:

Vágjuk a fetasajtot 2×2 cm kockákra, majd készítsük el a marinádot: keverjük össze a kétféle olajat, adjuk hozzá a felaprított fokhagymát, a rozmaringleveleket, morzsoljuk hozzá az erős paprikát, és adjuk hozzá a borsot. A sajtkockákat tegyük egy tálba, öntsük rá a fűszeres olajat. Tegyük egy napra a hűtőbe, hogy az ízek összeérjenek.

Tipp: Ha az olaj elfedi a sajtot, hetekig tárolhatjuk a hűtőszekrényben.

Gyors vacsora: marinált feta sajt

Még több gyors vacsora: 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top