Gasztro

Gyors vacsora: póréhagyma-krémleves pirított gombával

A póréhagymás gyors vacsora hideg téli estéken lehet jó választás akkor, amikor tényleg csak egy félóránk van arra, hogy valami finomat, tartalmasat tegyünk az asztalra. Kicsit pikáns, kicsit elegáns, de mégis nagyon egyszerű, és ráadásul még olcsó is.

Póréhagyma-krémleves pirított gombával

Hozzávalók 2 személyre:

  • pár csipet só
  • ízlés szerint szerecsendió
  • 7 dl alaplé
  • 1 db citrom leve
  • 25 dkg burgonya
  • 25 dkg póréhagyma
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • 1 evőkanál vaj
  • 1 ág kakukkfű
  • 1-2 csipet bors
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 25 dkg csiperke gomba
Kategórialeves
Elkészítési idő50 perc
Nehézségi szintközepes

Elkészítés

A hagymát a vaj és az olaj összeolvasztott keverékén 6-7 percig dinsztelem, finoman sózom. Ráreszelem a fokhagymát, ráborítom a burgonyát, felöntöm az alaplével, sózom, borsozom, és fedő alatt 15 perc alatt puhára főzöm. Frissen őrölt borssal, késhegynyi szerecsendióval, citromlével ízesítem, majd turmixolom.

Közben felhevítek egy serpenyőt, pár csepp olajat teszek rá, majd hozzáadom a gombát. Sózom, borsozom, rászórom a kakukkfüvet, és pár perc alatt pirosra sütöm. A levessel együtt tálalom, amit tökmagolajjal tovább ízesíthetek.

Még több gyors vacsora:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top