Így készíts különleges pizzás szendvicset 30 perc alatt!

nlc | 2015. Április 14.
Mozzarella sajt, paradicsomszósz, bazsalikom. Nem, ez nem a klasszikus Margherita pizza receptje, de van hozzá köze.

Az alapanyagok ugyanazok, mint a Margherita pizzánál, ám ez nem pizzatésztaalapra van kenve, hanem kenyérbe töltve tálaljuk, miután jól átforgattuk a grillen. Mindezt 30 perc alatt!

Hozzávalók a margheritás grillezett sajtos szendvicshez (4 dupla szelet):

Egy serpenyőben hevítsd fel az olívaolajat, és add hozzá a fokhagymát. Közepes tűzön pirítsd, majd 1 perc múlva add hozzá a paradicsomot, a sót, a cukrot, és ezt párold össze 8-10 percig. Ez lesz a szendvicsek krémje.

Egy nagy öntöttvas serpenyőt vagy palacsintasütőt melegíts elő. Minden kenyeret kenj meg 2 evőkanál szósszal, majd pakold rá a felvágott mozzarellát, 4-5 bazsalikomlevelet, szitáld meg egy kis olívaolajjal, és boríts rá egy másik ugyanígy megrakott szeletet. Kend meg a kenyér tetejét vajjal. Jöhet rá egy kis só és bors is.

A vajjal megkent oldalával lefelé borítsd a szendvicset a felmelegített serpenyőbe, majd nyomd le egy kicsit. Ha már eléggé megpirult, akkor fordítsd meg, és kend be a másik oldalát is vajjal (erre ecsetet használj, így mindenhová eljut a finom vaj), és süsd egy kicsit. Akkor tökéletes, amikor aranybarna, és mindkét oldala ropogós.

Forrás és képek: cookingforkeeps

Még több szuper melegszendvicsrecept:

Exit mobile version