Első anyák napi receptünket Piazza Gabriella készítette, mely egy villámgyorsan elkészíthető, mégis mutatós és isteni finom desszert.
Mogyorókrémmel és mascarponével töltött mini babapiskóták
Hozzávalók 10 db-hoz:
- 50 ml tej
- 2 ek. kókuszreszelék
- 1 ek. mascarpone
- 20 db (mini) babapiskóta
- 1 ek. mogyorókrém
- 50 ml (presszó) kávé
Elkészítés
Tíz babapiskótát vékonyan megkenünk mogyorókrémmel, tizet mascarponével. A kávét a tejjel egy tányérba öntjük. A mogyorókrémes piskótákat a mascarponésekre helyezzük, majd egy pillanatra a tejeskávéba mártjuk, végül pedig a kókuszreszelékbe forgatjuk.
Az ajándékozáshoz egy szép tányért celofánra helyezünk, és elrendezzük rajta a töltött babapiskótákat. A celofán széleit lazán összefogjuk, és szalaggal nagy masnit kötünk rá. Az ajándékot az orgonával és nagy-nagy szeretettel átadjuk.
Második anyák napi receptünket a Wannabe chef bloggere készítette. Az egészséges kis gombócok elkészítése is nagyon egyszerű és gyors, a végeredmény pedig szépen csomagolható és nagyon-nagyon finom!
(A bögre 2,5 dl-es)
Aszalt gyümölcsös energiagolyók
Hozzávalók:
- 1 tk. őrölt fahéj
- 1 bögre dió
- 1,5 ek. cukrozatlan kakaópor
- kevés kakaópor és kókuszreszelék
- 1 bögre amerikai mogyoró
- 2 bögre vegyes aszalt gyümölcs
Elkészítés
Az aszalt gyümölcsökre (sárgabarack, áfonya, meggy, mazsola vegyesen) forró vizet öntünk, 15-20 perc múlva leszűrjük, és a gyümölcsöket késes robotgépben pépesre daráljuk.
A sütőt előmelegítjük 170 fokra. A mogyorót és a diót sütőben megpirítjuk (kb. 8-10 percig), amíg a külső héja megfeketedik, és megpörkölődik. Kivesszük és konyharuhával megdörzsöljük a héját. A pirított mogyorót és diót illetve a kakaóport és a fahéjat is az aprítóba tesszük, majd mindent masszává darálunk. Kezünkkel golyókat formázunk, kókuszreszelékbe, kakaóporba, forgatjuk. Kb. 20 golyó lesz belőle. A golyókat díszdobozba, vagy celofántasakba, színes selyempapírba csomagoljuk.
Harmadik receptünket a Marmalade blog szerzője, Dubravecz Emese készítette. Az édes, mégis savanykásan gyümölcsös cupcake akár az anyák napi ebéd desszertjeként is megállja a helyét.
Csokoládés cupcake epres krémmel
Hozzávalók a muffinhoz (24 db minimuffinhoz):
- 1/2 bögre cukor
- fél kk. szódabikarbóna
- 1/2 bögre natúr joghurt
- 1 bögre búzaliszt
- 1/3 bögre cukrozatlan kakaópor
- fél kk. sütőpor
- 1/3 bögre olaj
- 2 db tojás
- csipetnyi só
- 1/2 bögre barnacukor
az epres vajkrémhez:
- 3/4 bögre puha vaj
- 5-6 db friss eper
- 2 bögre porcukor
- 1/3 bögre mascarpone
- 1/3 bögre eperlekvár
Elkészítés
Melegítsük elő a sütőt kb. 180 fokra. A muffinformát béleljük ki papírkosarakkal.
A száraz hozzávalókat (a lisztet, a kakaóport, szódabikarbónát és a sütőport) keverjük össze egy nagy tálban. Egy másik edényben üssük fel a két tojást, adjuk hozzá az olajat, a joghurtot, és keverjük bele a kétféle cukrot. Forgassuk össze a kakaós lisztes keverékkel és keverjük össze.
Kanalazzuk a masszát a muffinformába. Előmelegített sütőben 25-30 perc alatt elkészül.
A krémhez robotgéppel keverjük össze a 2 bögre porcukrot és a puha vajat. Keverjük, amíg krémes nem lesz. Adjuk hozzá a mascarponét és az eperlekvárt. (Kóstoljuk meg, ha még nem lenne elég édes, elég epres, akkor tegyünk a lekvárból és a porcukorból is még egy kevesest bele.) Tegyük a krémet a hűtőbe legalább fél órára, majd amikor a muffin teljesen kihűlt habzsákkal formázzuk a tetejére.
A krém és a muffin is elkészíthető már előző nap, másnap csak össze kell állítani. Az elkészült cupcake is 2-3 napig eláll a hűtőben.
Inspirálódj anyák napjára:
- 10+1 különleges ajándékötlet anyák napjára
- Az anyák napja eredete
- Anyák napja: 3 csodaszép virágcsokor édesanyádnak