Fagyi napja: egészséges fagyik

nlc | 2015. Május 08.
A fagyi napja alkalmából hoztunk újabb 3 receptet. Ezúttal tej, glutén- és tojásmentes recepteket választottunk, hogy a mentes étrendeket követők is fagyizhassanak.

Virágos citrusfagyi

Hozzávalók:

  • néhány karika (lehet citrom, lime stb.) narancs
  • 1 kisebb pohár cukorszirup
  • pár levél menta
  • 2-3 pohár limonádé
  • 2-3 pohár zöldtea
  • pár darab (friss) ehető virág
Kategóriadesszert
Elkészítési idő20 perc
Nehézségi szintkönnyű

Elkészítés

1. lépés: Keverjünk össze egyenlő mennyiségű limonádét és zöld teát, 
és édesítsük tetszés szerint cukorsziruppal.
Keverjük jól össze!

 

2. lépés: Öntsük a limonádét a fagyiformába 3/4-ig, majd tegyük a limonádét a fagyasztóba és hagyjuk, hogy megkásásodjon. Erre azért van szükség, hogy a mentát és a virágot a következő lépésben le tudjuk nyomkodni a fagyi aljára. 

 

3. lépés: Ha a limonádés zöld tea kellőképp megdermedt, nyomkodjuk bele először a virágot, tegyük vissza a fagyasztóba! Újra vegyük ki, és ezúttal a mentát és a citrusszeleteket süllyesszük a fagyiba, tegyük a közepébe a pálcát, és újra tegyük vissza!

 

4. lépés: Tegyük vissza a fagyasztóba, hagyjuk teljesen megdermedni, majd fogyasszuk egészséggel!

 

 

Csokoládéalagút meggysorbet-val

Hozzávalók:

  • étcsokoládé
  • kókusztej
  • meggylé
Kategóriadesszert
Elkészítési idő20 perc
Nehézségi szintkönnyű

Elkészítés

1. A kókusztejet felmelegítjük, majd a lángról félrehúzva beletördeljük a csokoládét, felolvasztjuk benne.

2. A meggylevet jégkockatartóba öntjük, kifagyasztjuk. (Ha magas a jégkockatartónk, akkor csak félig töltsük meg meggylével.) Egy formát fóliával kibélelünk, és beleöntjük a kókusztejes csokoládékrém felét. Kifagyasztjuk.

3. A kifagyott meggylét a kidermedt csokoládés részre tesszük (sorban rárakjuk a kockákat vagy a csíkokat, attól függően, milyen tartóban fagyasztottuk ki), ráöntjük a maradék csokoládés krémet, és kifagyasztjuk. Tálalás előtt 5 perccel elővesszük, szeletelve kínáljuk.

 

Tipp: Ha van kisebb püspökkenyérformánk, le is felezhetjük a mennyiséget.

 

Málnás-citromos granita

Hozzávalók 1 literhez:

  • 7 dl víz
  • ízlés szerint citrom
  • 15 dkg porcukor
  • ízlés szerint málna
Kategóriadesszert
Elkészítési idő5 perc
Nehézségi szintkönnyű

Elkészítés

1 citrom héját aprítsuk fel, csavarjuk ki ízlés szerint citrom levét majd a málnával és a porcukorral kb. 5 percig forraljuk az elegyet. Ha kihűlt, tegyük mélyhűtőbe, majd másfél óra után botmixerrel keverjük át. Jöhet újabb 1 óra a hidegben, majd egy kevés turmixolás és fogyasztható. 

NLCafé-tipp: egy kevés limoncelloval tálalva különleges koktélt kaphatunk. 

 

 További fagyireceptek az NLCafén:

Exit mobile version