Hétvégi receptek: mi már tudjuk, mit eszel vasárnap

nlc | 2015. Május 22.
Ha péntek, akkor jön a hétvégi menüajánló. Elő a jegyzetfüzettel, készülhet a bevásárlólista, mi hozzuk a recepteket!

Túrós kuglóf

Hozzávalók 1 nagy vagy 18 mini kuglófhoz:

  • 25 dkg liszt
  • 15 dkg cukor
  • csipet só
  • 5 dkg mazsola
  • 25 dkg túró
  • 2 db tojás
  • 1 csomag sütőpor
  • 1 db citrom reszelt héja
  • 25 dkg margarin

Az öntethez:

  • 20 dkg erdei gyümölcs lekvár
  • 20 dkg fagyasztott erdei gyümölcs-keverék
Kategóriadesszert
Elkészítési idő60 perc
Nehézségi szintkönnyű

Elkészítés

A túrót szitán átpasszírozzuk, a lisztet összekeverjük a sütőporral. A puha vajat felhabosítjuk a cukorral, majd hozzáadjuk a két egész tojást és a csipet sót. Tovább keverjük a robotgéppel, közben pedig kanalanként adjuk hozzá a túrót és a lisztet.

A vízbe áztatott mazsolát lecsepegtetjük, és a masszához keverjük.

200 °C fokon kb. 25-35 percig sütjük (tűpróbával ellenőrizzük), ha kihűlt, porcukrot szitálunk rá.

Az öntethez a lekvárt felforrósítjuk, és a mirelit gyümölcsöt beledobva egyet forralunk rajta. (Az erdei gyümölcs mixet helyettesíthetjük meggyel.)

TIPP:  Tehetünk bele rumos meggyet, esetleg aszalt gyümölcsöket, remekül feldobja.

elkészítés 25 perc
sütés 35 perc

261 kcal/szelet

 

Fűszeres sóban sült csirke

Hozzávalók 4 személyre:

  • 2 kg nagy szemű, szürke tengeri só
  • 1 fej fokhagyma
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • 8 levél bazsalikom
  • 4 szál rozmaring
  • 1 teáskanál római kömény
  • 1 db lime
  • 2 db (közepes) egész csirke
Kategóriaebéd
Elkészítési idő85 perc
Nehézségi szintközepes

Elkészítés

A csirke hasüregébe fél fejnyi pucolt fokhagymagerezdet, lime-cikkeket, rozmaringot és friss bazsalikomot teszünk, kívül-belül bekenjük egy kevés olívaolajjal. A tengeri sót a maradék fokhagymagerezdekkel (pucolva, egészben), rozmaringgal, római köménnyel összekeverjük, majd egy tepsi alján ágyat csinálunk belőle a csirkének. Ráfektetjük, majd a többit a csirkére halmozzuk úgy, hogy teljesen beborítsa. Kb. 1-1,5 cm vastag lesz a kéreg. Olívaolajos vízzel megspricceljük, majd 200 °C-os sütőben kb. 70 perc alatt készre sütjük. Friss salátával tálalhatjuk.

 

Kecskesajtos szendvics grillezett paprikával és pestóval

Hozzávalók (4 szendvicshez):

  • 240 g (grillezett) paprika
  • 1 csomag rukkola
  • 200 g kecskesajt
  • 50 ml bazsalikomos pesto
  • 2 db baguette
Kategóriavacsora
Elkészítési idő20 perc
Nehézségi szintkönnyű

Elkészítés

 

Vágd fel a kenyeret, és kend meg pestóval. Tedd bele a grillezett paprikaszeleteket és a kecskesajt darabokat, ízesítsd sóval, borssal. Tűzdeld meg jó adag rukkolával,  és már tálalhatod is. Ha van időd megsütni, isteni melegszendvics-különlegesség kerülhet asztalodra. 

 Nézz szét korábbi hétvégi menüink között is: 

Exit mobile version