Hivatalosan is bemutatták Rippl-Rónai Józsefről elnevezett tortát a budapesti Gourmet Fesztiválon.
A kaposvári festőóriás Pataki Ádám cukrászmestert ihlette meg, ő vállalta fel a torta megalkotását, amely Rippl-Rónai ízlését tükrözi színekben és ízekben egyaránt – írja a kapos.hu. A cukrászmester egy olyan tortát álmodott meg, amely mindenki számára elérhető lesz, hiszen bármelyik cukrászda meg tudja majd sütni, így bízik abban, hogy népszerű lesz.
A torta alja liszt nélküli csokoládés piskótamarcipánból készült, majd étcsokoládé réteg következik, ezen bodzás-citromos meggyzselé terül el, és végül 64 százalékos csokiból készült mousse-szal koronázták meg. Az egészet csokiból és kakaóvajból kevert bársonyborítás fedi.
Még több torta az NLCafén:
- Kajári és Pácsonyi főz: így készül az Eszterházy-torta
- Vicces fotók: 17 durván félresikerült Disney-torta
- Honnan rendeljünk tortát szülinapra? Teszteltük a neves cukrászdákat