Spongyabob és sündisznó a tányéron – ötletes gyermeknapi receptek

nlc | 2015. Május 27.
A gyermeknap a konyhában is gyermeknap! Készítsünk a gyerekeknek jópofa szendvicseket, vagy akár ehető sünit. Mutatjuk is, hogy készülnek.

Spongyabob és Patrick szendvics

Hozzávalók:

  • kevés vaj
  • piros kaliforniai paprika
  • pár szem olívabogyó
  • 2 db főtt tojás
  • párizsi vagy sonka
  • szeletelt sajt
  • néhány levél saláta
  • néhány szelet rozskenyér
  • a kezeknek ropi
Kategóriareggeli
Elkészítési idő15 perc
Nehézségi szintkönnyű

Elkészítés

Kenjük meg a rozskenyeret vajjal majd tegyünk ra egy szelet sajtot. A tojás fehérjéből készítsük el a szemeket, es a nadrágot. A fekete olívabogyót használjuk a szemeknél és a szempilláknál is. Kaliforniai paprika legyen a folyton mosolygó száj es a nyakkendő. Fogak szinten tojásból vannak, az arc es az orr pedig sajtból. A karok és lábak ropiból vannak, végén tojással.

Patrick párizsiból készült, tojás es olíva szemekkel.

A receptet Anita, a Bonnie konyhája blog szerzője készítette.

 

Gyermeknapi sünik

Hozzávalók:

  • egész bors
  • pár szem szegfűszeg
  • kisebb méretű körte
  • sok szőlő
  • fa fogpiszkáló
Kategóriadesszert
Elkészítési idő15 perc
Nehézségi szintkönnyű

Elkészítés

A szőlőszemeket rászúrjuk a fogpiszkálóra, majd a körtébe illesztjük.

Szemei helyére nyomjuk az egész borsot, orra és a farka a szegfűszeg.

 

A receptet Fülöp Cecília, a Falusi libák blog szerzője készítette.

 

Jelzőlámpa szendvics

Hozzávalók 4 szendvicshez:

  • csipetnyi só
  • 100 g sárgarépa
  • extra szűz olívaolaj
  • 50 g zöldborsó
  • 8 szelet toast kenyér
  • 80 g olívás krémsajt
  • 4 ek. fűszeres paradicsomszósz
  • 4 szelet (pármai) sonka
  • 2 ek. citromlé
Kategóriavacsora
Elkészítési idő40 perc
Nehézségi szintkönnyű

Elkészítés

A toastkenyérszeletek héját levágjuk. Egy műanyag boros dugóval vagy egy kicsi kupakkal négy kenyérszelet közepére három-három lyukat szúrunk. A zöldborsót lobogó, sós vízben puhára főzzük, majd botmixerrel pürésítjük. A sárgarépát kislyukú reszelőn lereszeljük, megsózzuk, meglocsoljuk a citrolével és egy kevés olívaolajjal, majd összekeverjük. A lyuk nélküli kenyereket vékonyan megkenjük az olívás krémsajttal, mindegyikre egy-egy szelet sonkát helyezünk, és elosztjuk rajtuk a paradicsomszószt, a sárgarépát és a zöldborsó pürét úgy, hogy az egyes hozzávalók piros, sárga és zöld színei a lyukakba illeszkedjenek. A kiszúrt szeleteket a zöldséges rétegre helyezzük, és a szendvicseket azonnal tálaljuk. A hozzávalókat tetszés szerint változtathatjuk: a paradicsomszósz helyett használhatunk friss paradicsomot, paprikakrémet, a répa helyett sütőtök pürét, a borsó helyett friss salátát, spenótot, brokkoli- vagy avokádó krémet.  

A receptet Piazza Gabriella, a Tavola in Piazza blog szerzője készítette.

 További ötletek gyermeknapra az NLCafén:

 

Exit mobile version