10 könnyű nyári csirkés recept

nlc | 2015. Június 10.
Télen is szeretjük, de ilyenkor nyáron különösen nagy kedvenc a csirke, és minden, ami belőle készülhet. Hoztunk 10 szuper szezonális receptet.

 

A nehezebb, tartalmasabb fogások helyét a nagy hőség beálltával végleg átveszik a könnyed, nyárias fogások. A csirke az egyik leghálásabb alapanyag a nyári hónapokban, így most mi is összegyűjtöttünk 10 olyan receptet, amit kár lenne kihagyni. Jöjjenek hát a salátáktól a friss mediterrán ízeken át egyszerű, gyors receptjeink

Mustáros csirkesaláta grillezett padlizsánnal

Hozzávalók:
• kb. 0,5 kg csirkemellfilé
• 2 evőkanál mustár
kb. 6-8 cm hosszúságú kígyóuborka
• 2 db közepes paradicsom
• 1 közepes padlizsán
• 3 szál újhagyma (de lilával is tökéletes)
• 2 szelet teljes kiőrlésű kenyér
• 8-10 levél bazsalikom
• 2 gerezd fokhagyma
• só, bors, olívaolaj

A recept folytatásáért kattints ide, a Salátagyár blogra

Tartalmas csirkemellsaláta fogyókúrázóknak is

 

Hozzávalók:
• 1 fej jégsaláta összetépkedve
• 1 db kígyóuborka felkockázva
• 4-5 darab paradicsom felkockázva
• 2 szelet rozskenyér felkockázva
• fél csirkemell hosszú csíkokra vágva
• fokhagymapor, só
• vaj

A saláta receptjének folytatása a Bouvet blogon olvasható.

Csirkés tortilla, amit nem lehet abbahagyni

Hozzávalók kb. 4 adaghoz:
• 0,5 kg csirkemellfilé
• 1 teáskanál őrölt római kömény
• 1 teáskanál őrölt koriander
• 1 teáskanál őrölt piros paprika
• só, bors
• 5 evőkanál étolaj
• 2-3 fej lila hagyma
• 3 db kaliforniai paprika (vegyes színekben)
• 4 gerezd fokhagyma
• 1 lime (zöldcitrom) facsart leve

A recept folytatásáért kattints ide, a Csak a Puffin blogra.

Görög citromos csirke

Hozzávalók:
• 60 dkg csirkehús (én csirkemellből csináltam, eredetileg csirkecombokat ír a recept)
• 1 kg krumpli
• 50 dkg vöröshagyma (ezt én elhagytam)
• 4 citrom
• 2 ek olívaolaj
• bazsalikom
• só
• bors

A recept a Konyhalál blogon folytatódik.

Teriyaki-csirke

Hozzávalók 6 főre:
• 2 egész csirkemellfilé
• 1 nagy fej brokkoli
• 1 db nagyobb méretű piros húsú paprika
• 4 gerezd fokhagyma
• 1 deci szójaszósz
• 1,5 deci víz
• 2 evőkanál almaecet
• 1 evőkanál friss reszelt gyömbér
• 1-2 evőkanál méz
• 1 evőkanál étkezési keményítő
• 1 teáskanál csilipehely (elhagyható)
• Tetejére: pár kanál szezámmag (elhagyható)

A japán csirkés recept folytatásáért kattints ide, a Pálmafa project blogra.

Mediterrán csirke polentával

Hozzávalók: 
• 1 ek olaj
• 4 gerezd felaprózott fokhagyma
• 1 felaprózott csili paprika vagy 1 kk száraz
• 1 babérlevél
• 1 db 400 ml-s daraboltparadicsom-konzerv
• 1 kk szerecsendió
• 1 kk bors
• 1 kk oregánó
• 1 kk bazsalikom
• 500 g hosszúkásra szeletelt csibehús
• 5 ek olívabogyó
• só ízlés szerint

A recept folytatásáért kattints ide, a Főzni jó blogra.

Csípős csirke

Hozzávalók:
• 10 db csirkeszárny
• 3 db csirke alsó comb
• fűszerek: sültcsirke-fűszersó (Lidl), extra csípős BBQ szósz (Lidl)
• 1 dl száraz vörösbor
• 1 dl citromlé
• 2 dl víz
• 1-2 ek olívaolaj
• 2 ek paradicsompüré

A csípős csirke elkészítésének leírása a Bopci blogon olvasható. 

Serpenyőben sült rozmaringos csirke

Hozzávalók 2 adaghoz:
• 2 kicsontozott csirkemell
• 1 ek olívaolaj

A páchoz:
• 1 evőkanál citromlé
• 1 evőkanál szójaszósz
• 1 evőkanál méz
• 1 kisméretű, megtisztított, apróra vágott fokhagymagerezd
• 2 ág friss rozmaring

A recept folytatásáért kattints ide, a Wannabe chef blogra.

Saltimbocca csirkéből

Hozzávalók 4 főre:
• 5 egész csirkecomb
• 15 dkg pármai sonka
• kb. 25 db nagyméretű zsályalevél
• olaj
• só, bors

Az olasz klasszikus receptje itt olvasható, a Tetovált lány konyhája blogon.

Mustáros-majorannás-citromos sült csirkeszárny

Hozzávalók:
• 12 db csirkeszárny
• egy nagy csokor friss! majoránna
• fél citrom leve
• 1 dl tej
• 1,5 ek magos vagy nem magos mustár (magossal finomabb),
• extra szűz olívaolaj
• só, frissen őrölt bors

Az elkészítés módját a Tavola in Piazza blogon olvashatjátok.

További kipróbált csirkés receptek az NLCafé oldalán:

Exit mobile version