Gasztro

Gyors ebéd: csirketorta sonkával és baconnel

Tényleg gyors ebéd lesz belőle és természetesen semmi köze a tortához azon kívül, hogy rétegezni kell. Hidegen és melegen egyaránt finom, kínálhatunk mellé burgonyapürét, zöldköretet vagy akár friss kenyeret és savanyúságot is.

Csirketorta sonkával és baconnel

Hozzávalók:

  • 25 dkg bacon
  • 2 csirkemellfilé
  • 15 dkg (gép)sonka
  • 20 dkg sajt (lehet trappista, edámi vagy füstölt sajt is)
  • liszt
  • 2 tojás

A megtisztított csirkemellet vékony szeletekre vágjuk, megsózzuk. Egy jénai tálat kibélelünk a baconnel úgy, hogy a tál szélén túllógjanak a szalonnaszeletek, középen pedig találkozzanak. A csirkehúst lisztbe forgatjuk, aztán a felvert tojásba, majd a reszelt sajtba. Szépen elhelyezzük a húsdarabokat a szalonnán, majd ha kész a réteg, befedjük a sonkával. Addig rétegezzük így, míg a hozzávalók el nem fogynak, a végén pedig ráhajtjuk a kilógó szalonnaszeleteket. Előmelegített sütőbe toljuk, 40-45 percig sütjük, míg a tetején a szalonna megpirul. (Ha túlzottan pirulna, takarjuk le alufóliával.)

Gyors ebéd: csirketorta sonkával és baconnel

Még több gyors ebéd:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top