Isteni halászlérecept

nlc | 2015. Június 24.
Hoztunk egy fantasztikus receptet Bodrogi Gyulától.

Bár az időjárás ma éppen nem alkalmas a grillezésre, bográcsozásra, hétvégén talán már újra elővehetjük a bográcsfelszerelést.

 

Harcsakrémhalászlé Bodrogi Gyulától

Hozzávalók:

  • 3 fej vöröshagyma
  • 35 dkg harcsafilé
  • 25 dkg haltej
  • 2-3 db törpeharcsa
  • 20 dkg keszeg
  • 1 tk. (krém) erőspaprika
  • 10 dkg libazsír
  • 1 db (fej) ponty
  • fél citrom
  • 3 ek. fűszerpaprika
  • 2 db paprika
  • 2 db paradicsom
  • só, bors
  • 20 dkg harcsagerinccsont
Kategóriafőétel
Elkészítési idő120 perc
Nehézségi szintközepes

Elkészítés

Az alaplé készítéséhez a bográcsba teszünk 10 deka libazsírt, 3 fej félfőre vágott vöröshagymát, 2 darab kicsumázott paprikát és 2 paradicsomot. Ezután jöhetnek a halak, egy pontyfejet, 20 deka harcsa-gerinccsontot, 20 deka megtisztított keszeget, 2-3 darab törpeharcsát tegyünk a bográcsba. Öntsük fel 3 liter vízzel, majd 3 evőkanál fűszerpaprikát, egy teáskanál erőspaprika-krémet, és egy teáskanál törött borsot  is adunk hozzá, és ízlés szerint sózzuk. 20 percig főzzük, majd passzírozzuk át. Ezzel az alaplé elkészült. Újra forraljuk föl a levet, majd adjunk hozzá 25 deka haltejet és 35 deka harcsafilét. Pár perc után kivesszük a halszeleteket és a haltejet, majd botmixer segítségével kevés lét hozzáadva pürésítjük. A krémet visszaöntjük a bográcsba és továbbforraljuk. Az elkészült krémhalászlébe tálalás előtt belefőzünk személyenként egy-egy szép szelet harcsafilét és haltejet. Tálalás előtt pár csepp citromlével pikánssá tesszük. 

További cikkek grill és bogrács témában az NLC-n:

Exit mobile version