Könnyed nyári menü a hétvégére

nlc | 2015. Július 03.
Ha péntek, akkor hétvégi menü! Ma is hoztunk 3 receptet, hogy nektek már csak a bevásárlólistát kelljen összeállítanotok.

Újra itt a kánikula, így e heti menünk könnyed, gyorsan elkészíthető fogásokból áll, már csak egy kis fagyi és limonádé kell mellé.

Zabkása málnával és pirított mogyoróval

Hozzávalók:

  • 2 dl tej
  • 2 dl víz
  • 10 dkg aprószemű zabpehely
  • 1 nagy ek. méz
  • 5 dkg natúr sótlan földi mogyoró
  • 10 dkg málna
Kategóriareggeli
Elkészítési idő30 perc
Nehézségi szintkönnyű

Elkészítés

Fazékba öntjük a zabpelyhet, szárazon addig melegítjük folyamatos kevergetés mellett, míg finom diós illat száll fel belőle. Hozzáadjuk a vizet, elkeverjük, majd ha már felvette a vizet, beleöntjük a tejet. Közben egy száraz serpenyőben megillatosítjuk a földimogyorót, majd finomra vágjuk. Az elkészült zabkásához keverjük a mézet és a málna háromnegyed részét. A mogyoróval és a maradék málnával díszítjük. A hideg gyümölcs rögtön fogyasztható hőmérsékletűre hűti a zabkását.

 

Házi tagliatelle krémsajtos mártással

Hozzávalók:

  • 30 dkg liszt
  • 20 dkg (főtt) füstölt sonka
  • 5 dkg rukkola
  • 20 dkg krémsajt
  • 20 dkg zöldborsó
  • pár csepp olívaolaj
  • ízesítéshez őrölt bors
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 3 db tojás
  • pár csipet + ízesítéshez só
  • kis csokor snidling
Kategóriaebéd
Elkészítési idő30 perc
Nehézségi szintközepes

Elkészítés

A lisztet elkeverjük a tojásokkal és 1 teáskanál sóval. Kemény tésztává gyúrjuk, 30 percig pihentetjük, tésztagéppel lapokká nyújtjuk, majd szélesmetélt-fejjel felcsíkozzuk. Tésztagép nélkül: lisztezett felületen sodrófával egészen vékonyra kinyújtjuk a tésztát (több részletben könnyebb), és késsel a kívánt vastagságúra csíkozzuk fel. A kockákra vágott sonkát olívaolajon megpirítjuk, hozzáadjuk a zöldborsót és az aprított fokhagymát. Sózzuk, borsozzuk, néhány perc alatt puhára pároljuk a borsót. Elkeverjük benne a krémsajtot, újra sózzuk, borsozzuk, ha szükséges, elkeverjük benne az aprított snidlinget. A tésztát lobogó, sós vízben kb. 2-3 perc alatt puhára főzzük, leszűrjük, elkeverjük a krémsajtos feltéttel. Tálaláskor rukkolát szórunk a tésztára.

 

 

640 kcal/adag

 

Csípős csirkés-zöldséges cukkini

Hozzávalók 4 személyre:

  • ízlés szerint só
  • 20 dkg (morzsolt) kukorica
  • 40 dkg paradicsomkonzerv
  • ízlés szerint chilipor
  • 2 db kápia paprika
  • 30 dkg csirkemell
  • 3-4 evőkanál olívaolaj
  • 1 dl tejszín
  • ízlés szerint bors
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 fej vöröshagyma
  • 4 db cukkini
Kategóriaebéd
Elkészítési idő50 perc
Nehézségi szintközepes

Elkészítés

Nagy serpenyőben hevítsük fel az olajat, és nagy lángon süssük át a felkockázott hagymát, csirkemellet, paprikát, illetve a kukoricát. Adjuk hozzá a hámozott paradicsomot, az aprított fokhagymát, sózzuk, borsozzuk. Ízlés szerint adjunk hozzá chilit. Főzzük 15 percet, végül keverjük hozzá a tejszínt (ettől krémesebb, lágyabb lesz a szósz). A cukkiniket vájjuk ki, töltsük meg a szósszal, helyezzük sütőpapírral bélelt tepsire. 230 °C-on süssük készre 20 perc alatt. Tortillával tálaljuk.

 

További gyors nyári receptek az NLC-n:

Exit mobile version