Hideg levesek, limonádék és fagylaltok. Így lehet kibírni ezt a hőséget, na és persze egy esti grillezéssel. Csak a sütőt ne kapcsoljuk be!
Gyömbéres sárgabarackfagylalt
Hozzávalók:
- ízlés szerint cukor
- 1 db citrom
- 3-4 cm gyömbér
- 3 dl habtejszín
- 2 dl (sűrű) natúr joghurt
- 20 dkg sárgabarack
Elkészítés
A barackot hámozzuk meg, magozzuk ki. Turmixoljuk simára, a gyümölcs érettsége szerint édesítsük cukorral vagy édesítővel a krémet, adjunk hozzá citromlevet és ízlés szerint frissen reszelt gyömbért. A joghurtot ízlés szerint édesítsük, a tejszínt verjük fel habnak. Keverjük össze a tejszínt és a joghurtot. Tegyük a krémet egy tálba, majd szabálytalan alakzatban csorgassuk bele a barackos részt, villával „kócoljuk” meg, hogy márványos legyen a minta. Tegyük szilárdulásig mélyhűtőbe. 10 perccel tálalás előtt vegyük ki a mélyhűtőből, fagylaltkanállal gombócoljuk.
Dinnye-nektarin jégkrém
Hozzávalók:
- 1 evőkanál cukor
- fél dl víz
- fél db citrom leve
- 2 db nektarin
- 20 dkg görögdinnye
Elkészítés
A barackokat megmossuk, kimagozzuk, leturmixoljuk. A dinnyét szintén leturmixoljuk. A vizet és a cukrot összekeverjük és felmelegítjük, hogy a cukor feloldódjon a vízben. A barackhoz keverjük, egy teáskanál citromlével ízesítjük. A dinnyés részhez is adunk egy teáskanál citromlét. Jégkrémtartóba adagoljuk először a barackos részt, majd a dinnyéset, és kifagyasztjuk.
Fahéjfagyi házilag
Hozzávalók:
- 1 kk. őrölt fahéj
- 400 ml kókusztej
- 6-8 dkg barnacukor
- 1 kk. kukoricakeményítő
Elkészítés
A recept folytatásáért kattints ide, Marmalade blogjára.
Még több házi fagyi és jégkrém az NLC-n:
- Hogyan készül a fagyi? Itt mindent megtudhatsz!
- 10 hűsítő sörbet
- Jeges desszertek