Gyors vacsora: kapros babsaláta

Molnár Orsi / wannabe chef | 2015. Július 13.
Mai gyors vacsoránk egy ízletes és könnyen elkészíthető saláta, ráadásul remek fehérjeforrás is.

 

Kapros babsaláta

Hozzávalók:

  • frissen őrölt fekete bors
  • 25 dkg zöldborsó
  • 2 ek. aprított friss kapor
  • 1/4 kígyóuborka
  • 8 szál újhagyma
  • 1 érett avokádó
  • 5 dkg saláta mix vagy rukkola
  • 30 dkg zöldbab

Hozzávalók az öntethez:

  • 8 ek. olívaolaj
  • 1 ek. citrom reszelt héja
  • 1 tk. dijoni mustár
  • 3 ek. citromlé
Kategóriavacsora
Elkészítési idő40 perc
Nehézségi szintkönnyű

Elkészítés

A zöldbabot megfőzzük bő vízben, majd leszűrjük. Bármilyen más babot is használhatunk (lóbabot, fejtett babot), a főzés után tegyük egy nagy salátástálba. Tisztítsuk meg az újhagymát, vágjuk nagyobb darabokra, és pároljuk a borsóval együtt 3-4 percig. Mossuk és szárítsuk meg a rukkolát vagy a saláta mixet. Az uborkát és az avokádót karikázzuk vékonyra. 

Az öntet hozzávalóit csavaros üvegben rázzuk össze.

A megpuhult zöldborsót és újhagymát tegyük a babhoz, keverjük össze az öntettel, és hagyjuk kihűlni. Ezután adjuk hozzá a rukkolát vagy salátát, az uborkát, az avokádót, majd a kaprot, és fűszerezzük ízlés szerint.

Még több gyors vacsora az NLC-n:

Exit mobile version